Srovnání služeb rané péče ve Zlínském a Jihočeském kraji - Mikulenková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce pojednává o srovnání služeb rané péče ve Zlínském a Jihočeském kraji. Oblast rané péče byla po dlouhou dobu zanedbávána. Výzkumná část této práce pojednává o dostupnosti rané péče ve Zlínském a Jihočeském kraji. Pro zmapování poskytovatelů rané péče v obou krajích byla použita sekundární analýza dat. V této bakalářské práci byla za účelem získání dat vybrána technika dotazování. Nezbytné informace byly získány z informačních materiálů poskytovatelů a on - line zdrojů. Hlavním cíle bakalářské práce bylo srovnání zařízení poskytující celkovou ranou péči v obou krajích. Tato bakalářská práce může být použita v budoucím plánování služeb. Může pomoci poskytovatelům ve zkoumaných regionech zlepšit služby rané péče.
The comparison of services of early care in Zlín and South Bohemian regions
Keywords: raná péče; dítě s postižením; služby; střediska rané péče; zdravotní postižení; early care; children with handicap; services; early care centre; health handicap