Záměna elektromechanických ochran za digitální ve vybraných rozvaděčích JE Temelín - Kofroň, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
V této práci jsem se zaměřil na popis a praktické využití moderních ochran v technologicky rozsáhlém provozu jaderné elektrárny Temelín. Snažil jsem se prokázat, že použití moderního zařízení, dle požadavku uživatele přináší v praxi jednoznačné výhody s brzkou návratností investovaných prostředků.
Replacement of electromechanical protections system for digital protections in selected switchboards on NPP Temelin
Keywords: jaderná elektrárna Temelín; napěťové ochrany; napěťová ochrana REU610; terminál vývodového pole REF545; automatika; rozvodna 6 kV; rozvodna 0; 4 kV; nuclear power plant Temelín; voltage protection; voltage protection REU610; REF545 feeder protection terminal; automatics; switchboard 6 kV; switchboard 0.4 kV