Koncept volného času ve vztahu k životu předškolního dítěte - Fárová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce zkoumá, zda lze pojem volný čas aplikovat na životní situaci dětí předškolního věku, případně v jakém smyslu. Analýzou, jaký význam má volný čas v předškolním věku. Objevením způsobu využití volného času v předškolním věku, tak aby byly co nejvhodnější vzhledem k vývojovým zvláštnostem předškolního věku. Nalezením způsobů propojení pedagogiky volného času a preprimární pedagogiky, kde autorka spatřuje možnosti spolupráce vzhledem k obrovskému rozvoji volnočasových aktivit, růstu populace předškolních dětí a rozvojem poznatků vývojové psychologie.
Leisure activities in the life of preschool children
Keywords: volný čas; výchova mimo vyučování; volnočasové aktivity; volnočasové zařízení; předškolní dítě; rodina; předškolní vzdělávání; leisure time; after school education; leisure time activities; leisure centre/facilities; preschooler; family; preschool education