Lýkožrout a rozpad smrkových lesů - vzdělávací program - Košková, Anna (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na tvorbu výukového programu o lýkožroutu smrkovém a rozpadu smrkových lesů. Program je určen pro žáky 6. a 7. tříd základních škol. V literární rešerši jsou popisovány lesní vegetační stupně, životní cyklus lýkožrouta smrkového, dále způsoby zamezení jeho šíření a možnosti pěstování nových odolnějších lesů. Výsledková část této bakalářské práce je věnována samotnému výukovému programu. V závěru jsou diskutovány možnosti využití navrhovaného výukového programu v dalších vzdělávacích zařízeních.
The bark beetle and decline of the spruce forests - educational program
Keywords: les; smrk ztepilý; lýkožrout smrkový; obnova lesa; výukový program; forest; European spruce; bark beetle; reforestation; educational curriculum