Využití přírodních zajímavostí Písku a okolí v učení o přírodě na 1. stupni ZŠ - Smejkalová, Monika (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem práce je zpracování přírodovědného a vlastivědného učiva na 1. stupni ZŠ, příprava návrhů aktivit, vedoucích k poznání regionu Písek a jejich ověření v praxi. Zároveň cílem práce je upevnění znalostí žáků v předmětech prvouka, přírodověda a vlastivěda a vytvoření kladného vztahu dětí k přírodě. K navrženým aktivitám byly vytvořeny pracovní listy, které obsahují zadání a úkoly pro dané zastávky.
Use of natural and historical points of interest in Písek and surroundings in science lessons in primary school
Keywords: Fauna a flora Písecka; chráněná území; mokřadní; lesní a luční společenstva; návrhy tematických vycházek a exkurzí.; Fauna and flora in the region of Písek; protected areas; wetland; forest and meadow vegetation; proposal of theme walks/trips.