Turismus ve venkovském prostoru - příklad obcí Švihov a Strážov - Voráčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním cílem diplomové práce bylo zjistit současnou situaci v oblasti cestovního ruchu ve dvou městech v Klatovském okresu a získané výsledky porovnat s potenciálem daného místa pro cestovní ruch. Konkrétně se jednalo o města Strážov a Švihov, která se podobají počtem obyvatel. V literární rešerši jsou obsažena fakta z odborné literatury týkající se cestovního ruchu, venkovského prostoru a venkovské turistiky. Ve výzkumné části jsou charakterizována obě města, charakteristika je doplněna fotodokumentací, vyhodnoceny výsledky ankety pro turisty, vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření mezi obyvateli měst a zhodnoceny rozhovory se starosty daných měst.
Tourism in rural areas - municipalities of Švihov and Strážov case study
Keywords: Cestovní ruch; venkov; venkovská turistika; agroturistika; rozvoj venkova; Tourism; countryside; rural tourism; agrotourism; rural development