Správní soudnictví v České republice - Dvořáková, Marta (Jihočeská univerzita, 2013)
Obsahem mé bakalářské práce je správní soudnictví v České republice, které u nás má poměrně krátkou působnost a to od roku 2003. Předmětem zkoumání bude vývoj správního soudnictví v našich zemích od dob habsburské monarchie. Také se zaměřím na současnou podobu správního soudnictví. V další části práce se budu věnovat modelům správního soudnictví ve vybraných zemích EU a pokusím se nastínit základní rozdíly mezi správními modely těchto zemí a modelem správního soudnictví v České Republice.
Administrative justice in Czech republic
Keywords: Veřejná správa; kontrola; správní soudnictví; Nejvyšší správní soud; Public administration; control; administrative justice; The Supreme Administrative Court