To Stephena Kinga a jeho filmová zpracování - Marešová, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá hororovým žánrem v literatuře a ve filmu, konkrétně knihou Stephena Kinga To a jejími filmovými adaptacemi. Toto dílo analyzuje pomocí naratologických kategorií jako příběh, vypravěč, postavy, čas a prostor. Zaměřuje se na odlišnost literární a filmové reprezentace a na to, jaké literární a filmové prostředky využívají v těchto dílech Stephen King a filmoví tvůrci k navození emocí charakteristickým pro horor.
It by Stephen King and its film adaptations
Keywords: adaptace; film; horor; kniha; komparace; naratologie; Stephen King; To; adaptation; book; comparation; film; horror; It; naratology; Stephen King