Změna právní formy podnikání ze společnosti s ručením omezeným na akciovou společnost - Červencová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce pojednává o změně právní formy podnikání ze společnosti s ručením omezeným na akciovou společnost. Tato práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. První část je věnována nejdůležitějším poznatkům souvisejícím s daným tématem. Praktická část obsahuje konkrétní příklad této změny u vybrané společnosti. Proces transformace je rozebrán na jednotlivé kroky, které předcházejí úspěšné přeměně. Pro naplnění daného cíle jsou dále vyhodnoceny právní, účetní i daňové aspekty související s přeměnou vybrané společnost s ručením omezeným na akciovou společnost v podmínkách České republiky.
Change of the legal form of business of a limited liability company to a joint stock company
Keywords: změna právní formy; kapitálové společnosti; právní aspekty; účetní aspekty; daňové aspekty; change of legal form; capital company; legal aspects; accounting aspects; tax aspects