Specifika užití arteterapie v pěstounské rodině - Voběrková, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce s názvem Specifika užití arteterapie v pěstounské rodině se zabývá problematikou rodiny, formami náhradní rodinné péče a jejími podobami v ČR. Je zde zpracováno téma adaptace přijatého dítěte, poruchy attachmentu a jeho podoby, možná rizika a problémy s přijetím deprivovaného dítěte do nové rodiny. Metody arteterapeutické práce s takovými dětmi jsou východiskem pro praktickou část bakalářské práce, kde je popsána rodinná arteterapie na konkrétní pěstounské rodině se čtyřmi přijatými dětmi.
Specific use of art therapy in foster family
Keywords: náhradní rodinná péče; pěstounská rodina; poruchy attachmentu; psychická deprivace; rodinná arteterapie; substitute nurturance; foster family; attachment disorders; mental deprivation; family art therapy