Výuka fotosyntézy pomocí digitálních technologií - Musilová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda využití navržené interaktivní digitální učebnice vede ke zlepšení žákovského porozumění tématu fotosyntézy u suchozemských rostlin. Sledován byl také vliv výuky s touto učebnicí na atraktivitu výuky přírodopisu a odstranění žákovských miskoncepcí. Výzkum byl prováděn systémem pretestů a posttestů. Ze získaných statisticky vyhodnocených dat lze usuzovat, že digitální učebnice má kladný vliv na žákovské porozumění tématu fotosyntézy.
Teaching photosynthesis using digital technologies
Keywords: Fotosyntéza; miskoncepce; digitální technologie; digitální učebnice; Photosynthesis; misconception; digital technology; digital textbook