Změny v české zákonné úpravě daně z přidané hodnoty v posledních třech letech způsobené harmonizací daní v rámci Evropské unie - Weinarová, Milena (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na popis zákonných změn v dani z přidané hodnoty v České republice způsobené harmonizací daní v Evropské unii a jejich dopad na účetní jednotku.Práce je proto průřezem několika hlavních kapitol zákona o dani z přidané hodnoty.Teoretická část bakalářské práce se věnuje dani z přidané hodnoty obecně. Praktická část nejdříve analyzuje hlavní změny v zákoně, a pak jejich dopady v praxi. Práce popisuje hlavní problémy, které musí v praxi řešit většina plátců obecně.
Changes in the Czech legal regulation of value added tax in the last three years due to tax harmonization within the European Union
Keywords: daň z přidané hodnoty; přenesená daňová povinnost; plátce daně; value added tax; the reverse charge; taxpayer