Detekce a identifikace fytoplazem ve šlechtitelském materiálu hrušní - Roháčková, Helena (Jihočeská univerzita, 2009)
Fytoplazmy jsou baktetriální vnitrobuněční rostlinné patogenní organismy, které způsobují značné ztráty úrody různých plodin po celém světě. Fytoplazmy hrušní byly detegovány s použitím molekulárních metod. RFLP analýza testovaných vzorků odhalila přítomnost původců chřadnutí hrušně, proliferace jabloně, fylodie jetele, a stolburu, a to zvlášť, ale i ve směsných infekcích.
Detection and identification of phytoplasmas infecting pear trees
Keywords: Fytoplazma; hrušně; chřadnutí hrušně; fylodie jetele; stolbur; PCR; proliferace jabloně; RFLP; apple proliferation; phytoplasmas; pear trees; pear decline; clover phyllody; stolbur; PCR; RFLP