Eutanazie z pohledu ochrany lidského života - Karásková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na reflexi problematiky eutanazie z pohledu ochrany lidského života. Nábídne nástin současné atmosféry ve společnosti, právní legislativu a rizika spojená s uzákoněním eutanazie.
Protection of human life - question of euthanasia.
Keywords: eutanatzie; smrt; utrpení; legislativní řešení eutanazie; tělesná integrita; ochrana osobnosti; důstojnost; zahraniční zkušenosti; etické aspekty; rizika; euthanasia; death; suffering; legislative solutions for euthanasia; physical integrity; human protection; dignity; foreign expirience; ethical aspects; risks.