Dopady uzavření hranic v důsledku COVID-19 na přeshraniční projekty realizované v rámci programu spolupráce mezi Saskem a Českou republikou - Enders, Jennifer (Jihočeská univerzita, 2021)
V programovém období 2014-2020 bylo v programové oblasti Programu spolupráce Sasko - Česká republika (Interreg) schváleno celkem 147 projektů. Z toho přibližně 20 projektů bylo silně ovlivněno pandemií Corona a souvisejícími omezeními na hranicích. Cílem této práce je analyzovat a vyhodnotit dopad pandemie Corona na přeshraniční spolupráci v sasko-českém příhraničí.
The Effects of COVID-19-Induced Border Closures on Cross-Border Projects Implemented within the Coopera-tion Program between Saxony and the Czech Republic
Keywords: Přeshraniční spolupráce; program spolupráce Sasko-Česká republika; pandemie Covid-19; uzavření hranic; příhraniční oblast; negativní dopady; Cross-border cooperation; cooperation program Saxon-Czech Republic; Covid-19 pandemic; border closure; border area; negative impacts