Problematika účtování a využívání účetnictví ve službách kongresové turistiky. - Bashchevan, Yuliya (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této diplomové práce je poukázat na specifický druh podnikání v oblasti kongresové turistiky, seznámit s problematikou provedení operací, které účetní jednotka XY o.p.s. provádí pro účely vedení účetnictví v souladu s legislativou, a na základě informací poskytnutých účetní jednotkou zpracovat analýzu účtování ve službách cestovního ruchu. Dalším důležitým úkolem této práce je srovnání vedení účetnictví účetní jednotkou s teoretickým vymezením v zákonech upravujících způsob vedení účetnictví. Na konkrétních příkladech lze předvést způsob účtování účetní jednotky a analyzovat účetní operace ve vybrané společnosti. Následně provést analýzu využití účetníctví ve služvách kongresové turistiky.
Accounting of congress trade services
Keywords: accounting; tourist trade; congress tourism; taxes; účetnictví; cestovní ruch; kongresová turistika; daně