Strategické a finanční nástroje na podporu regionálního rozvoje - Černá, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce na téma "Strategické a finanční nástroje na podporu regionálního rozvoje" V teoretické části vysvětluje regionální politiku na nadnárodní úrovni, tedy z pohledu Evropské unie, popisuje strategické dokumenty regionální politiky, její cíle, budoucí vize a provázanost s regionální politikou České republiky. Regionální politika České republiky je také podrobněji rozebrána a analyzována. Důležitým bodem této práce jsou nástroje regionální politiky EU i České republiky, které přispívají k regionálnímu rozvoji území. Praktická část této bakalářské práce je zaměřena na analýzu strategického plánu rozvoje města Týn nad Vltavou a na financování realizovaných projektů v období 2016-2022. Na základě strategického plánu, který byl získán z oficiálních webových stránek města, a rozhovoru se zástupci města se provede zhodnocení využívání finančních nástrojů regionální politiky, které přispívají k udržitelnému rozvoji města.
Strategical and financial instruments for support of regional development
Keywords: Česká republika; dotace; Evropská unie; finanční nástroje; projekty; regionální politika; regionální rozvoj; strategické cíle; strategické dokumenty; Czech Republic; European Union; financial instruments; grants; project; regional development; regional policy; strategic documents; strategic goal