Praxe současných Letnic - Blažek, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se do hloubky zabývá Letnicemi v židovské a křesťanské tradici a vším, co s nimi souvisí včetně období, které mu předchází. Představeny jsou jak biblické kořeny, tak i současné zvyky a tradice, ale hlavně současná liturgická praxe, které se práce věnuje především. Práce obsahuje dvě velké části. Jednak se zabývá Letnicemi v judaismu - obdobím omeru, vlastním svátkem Týdnů, dále křesťan-skými svatodušními svátky a vším, co je s nimi spojené.
Pentecost in Contemporary Practice
Keywords: liturgika; omer; doba velikonoční; Letnice; letniční; Šavuot; Šavu{\crq}ot; Seslání Ducha svatého; Lag ba-omer; Lag be-omer; Nanebevstoupení Páně; Tóra; Duch svatý; dary Ducha svatého; Liturgy; Omer; Easter; Pentecost; Shavuot; Whitsuntide; Lag ba-Omer; Lag be-Omer; Ascension; Torah; Holy Ghost; Gifts of the Holy Ghost