Porovnání přenosu vertikálního zatížení od kolových a pásových sklízecích mlátiček - Tkadlec, Jakub (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce řeší porovnání přenosu vertikálního zatížení od kolových a pásových sklízecích mlátiček na půdu. Zatížení, o kterém práce pojednává, je pro samostatné sklízecí mlátičky bez nasazeného adaptéru. Cílem práce bylo vytvoření databáze vertikálního zatížení pod kolovým nebo pásovým podvozkem sklízecích mlátiček, včetně zjištění parametrů samojízdných sklízecích mlátiček. Vypočtená, naměřená a zjištěná data byla následně zahrnuta do grafů a tabulek s grafickým zobrazením zatížení. Výsledná data z tabulek jsou dále využitelná pro počítačové simulace zatížení půdy pod sklízecími mlátičkami s kolovým či pásovým podvozkem.
Comparison of vertical load transfer from wheel and belt combine harvesters
Keywords: rozložení hmotnosti; měření zatížení; pneumatika; pásový podvozek; kolový podvozek; sklízecí mlátička; weight distribution; load measurement; tire; crawler chassis; wheel chassis; combine harvester