Sídliště z mladší doby bronzové v Prosmykách - Beck, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá zpracováváním a následnou interpretací výsledků exkavace, prováděné Mgr. Blažkem z Ústavu archeologické památkové péče severozápadních Čech v Mostě, na lokalitě Lovosice ? Prosmyky. Na základě keramických artefaktů, kosterních nálezů, mazanice, kamenných artefaktů je provedená datace a částečné zasazení do širšího rámce dané oblasti. Veškeré výsledky jsou porovnány s vybranými lokalitami Čech. K práci jsou přiloženy obrazové a nákresové přílohy, mapy, fotografie, podrobná databáze keramických artefaktů.
Settlement from the late Bronze Age in Prosmyky
Keywords: doba bronzová; Knivízská kultura; pravěk; keramika; artefakty; North-West Bohemia; Archaeological Monuments; ceramic artefacts; skeleton findings; Bronze Age; Knoviz Culture