Složení a funkce mikrobního společenstva v rašeliništích a jeho změny vlivem odvodnění - Kovářová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce shrnuje přehled poznatků o mikrobním složení a funkcích v rašeliništích s důrazem na významnější funkční skupiny a změny mikrobního společenstva vlivem odvodnění. Součástí této práce je návrh projektu zaměřený na studii složení mikrobního společenstva v navrhovaných typech rašelinišť a možnost využití stanovení složení mikrobního společenstva pro monitoring úspěšnosti revitalizačních opatření.
Microbial community composition and function in peatlands and its changes due to drainage