Program čtením a psaním ke kritickému myšlení v hodinách náboženství na 2. stupni ZŠ - Širůček, Libor (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá pedagogickým programem RWCT - Čtením a psaním ke kritickému myšlení a jeho aplikací v hodinách náboženství. Teoretická část zkoumá možnosti kritického uvažování v náboženství, ohlíží se za vývojem náboženské výchovy a katecheze a rozebírá samotný program RWCT v kontextu s právě probíhající reformou školství. Praktická část se věnuje výstavbě konkrétních lekcí náboženské výchovy podle modelu RWCT.
Reading and Writing for Critical Thinking in Religious Education.
Keywords: náboženství; náboženská výchova; RWCT; čtením a psaním ke kritickému myšlení; kritickému myšlení; katecheze; Religio; Religious Education; RWCT; Reading and Writing for Critical Thinking; Catechism