Oceňování podniku jako celku - Kášová, Silvie (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá metodami používanými při zjišťování tržní hodnoty podniku a aplikací těchto metod na konkrétní podnik. Teoretická část práce je věnována charakteristice základních pojmů a postupů v oblasti ocenění podniku. Součástí praktické části práce je sestavení finanční a strategické analýzy zvoleného podniku, na základě jejichž výsledků pak byly vybrány výnosové metody ocenění podniku jako nejvhodnější pro vybranou společnost. Tato společnost je popsána začátkem praktické části včetně její historie a krátké charakteristiky. Vzhledem k finančnímu zdraví podniku byla splněna podmínka going concern. Součástí praktické části práce je sestavení finančního plánu na roky 2019-2021 a ocenění zvolené společnosti pomocí dvou typů výnosových metod k 1. 1. 2019.
Business Valuation
Keywords: podnik; hodnota podniku; finanční analýza; strategická analýza; výnosové metody oceňování; finanční plán; Company; Business valuation; Financial analysis; Strategic analysis; Yield valuation methods; Financial plan