Prevence syndromu vyhoření sociálních pracovníků na městském úřadě - Dittelová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se věnuje prevenci syndromu vyhoření sociálních pracovníků na městském úřadě. Teoretická část charakterizuje sociální práci a sociální pracovníky na městských úřadech, definuje syndrom vyhoření a popisuje možnosti prevence. Prevence je zaměřena na dvě základní oblasti: prevence jednotlivce a prevence zajištěné ze strany organizace. Praktickou část tvoří dotazníkové šetření, kde sociální pracovníci zaměstnaní na městském úřadě hodnotili, zda znají pojem syndrom vyhoření, jak mu sami předcházejí a zda mají zájem o poskytování prevence proti syndromu vyhoření ze strany zaměstnavatele.
Prevention of burnout of social workers at the town office
Keywords: sociální pracovník; městský úřad; syndrom vyhoření; prevence; supervize; social worker; town office; burnout syndrome; prevention; supervise