Návrh a ověření kondiční přípravy pro běžce na dlouhé tratě - Novák, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Úkolem bakalářské práce je navrhnout a ověřit kondiční trénink pro běžce na dlouhé tratě. Testová baterie se bude skládat ze tří testů ? laboratorní (VO2max.), terénní (běh na 10km) a závodní (1/2maraton), které absolvuje běžec v zimním a jarním období, kdy na konci by měl vykazovat tu nejvyšší úroveň vytrvalosti. Po zpracování všech zjištěných hodnot dojde k porovnání naměřených výsledků. Dále bude následovat vzájemné porovnání výsledků jednotlivých testů a potvrzení nebo naopak vyvrácení předem určených hypotéz.
Design and verification of fitness training for long-distance runners
Keywords: vytrvalost; běh; VO2max.; tréninkový plán; testy; Endurance; running; VO2max.; training plan; tests