Literární rešerše pojmu zdraví - Čadková, Ladislava (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na vymezení pojmu zdraví, jeho teorií a definic. Dále se zabývá fyzickým, psychickým, sociálním a duchovním zdravím, jeho determinanty a důležitostí prevence a podpory péče o zdraví. Upozorňuje na negativní vlivy na zdraví a zároveň ukazuje možnosti, jak zlepšit, změnit náš životní styl.
Literature review of the concept of health
Keywords: Zdraví; nemoc; rizikové faktory; péče o zdravý; výchova ke zdraví; zdravý životní styl; racionální výživa; pravidelný pohyb; stres.; Health; disease; risk factors; health care; health education; healthy lifestyle; healthy nutrition; regular physical aktivity; stress.