Grafická stránka programovacích projektů s použitím LogoMotion - Koťarová, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je zpracována jako uživatelská příručka ke speciálnímu grafickému editoru LogoMotion, který je součástí programovacího prostředí Imagine používaného při výuce informatiky na základní škole, a který umožňuje vytvářet nebo upravovat obrázky a animace pro tvar programovacího robota - želvy. Součástí příručky je i popis práce s tvarem želvy, který je tvořen příkazy jazyka Logo. Dále obsahuje popis několika způsobů, kterými můžeme obrázky ve tvaru želvy měnit - např. převzetím tvaru od jiné želvy. Příručka je určena učitelům, kteří chtějí žákům pomocí práce s grafikou zpestřit výuku programování. Obsahuje spoustu demonstrujících a zajímavých úloh, které žákům pomohou plně proniknout do jednotlivých oblastí tohoto tématu.
The graphical side of the programme projects with LogoMotion
Keywords: Imagine; LogoMotion; programování; grafický editor; grafické projekty; Imagine; LogoMotion; Informatics; Graphic editor; Graphic project