Organizace a plánování svateb - Svěráková, Natálie (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá organizováním a plánováním svateb. Cílem práce je zpracování business modelu s cílem nalézt na trhu příležitosti a konkurenční výhodu v oblasti plánování a managementu svateb. Výzkum je vypracován z odborných knih, zapůjčených v Akademické knihovně JU nebo vyhledaných v online katalozích na internetu, a částečně z článků. Při zakládání společnosti tohoto typu je potřeba zajistit pracovní síly s odpovídající kvalifikací, vytvořit majetkovou bázi, vytvoření skupiny vrcholového řízení podniku, vymezení dělby pravomoci a odpovědnosti, vytvoření adekvátní organizační struktury a kontroly. Důležité je nalézt své hrozby a přeměnit je v příležitostí, dále využít svých silných stránek pro zredukování těch slabých. Dále prozkoumat již existující tržní konkurenci a faktory ovlivňující trh. Z tohoto důvodu byly sestaveny analýzy SWOT, SLEPT a Porterův model pěti sil. Následovně byl sestaven business model, který představuje podnikatelský plán pro začínající organizaci, který hledá způsoby, jak zajistit dlouhodobou hodnotu pro organizaci a její zákazníky.
Wedding planning and management
Keywords: svatební agentura; plánování a organizování; založení podniku; konkurenční výhoda; wedding agency; planning and organizing; starting a business; competitive advantage