Distance, prožitek a estetický objekt - Váchová, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Základním předpokladem této bakalářské práce je obhájení nutnosti nástupu distance, která je podnětem k aktivaci estetického prožitku, pomocí kterého se autorka pokouší ozřejmit zastřešující téma této práce, tedy specifický charakter estetické recepce. Primárními texty pro tuto práci jsou studie ´Psychická distance´ jako faktor v umění a estetický princip Edwarda Bullougha a § 24/ Estetický prožitek a estetický předmět Romana Ingardena.
Distance, Experience and Aesthetic Object
Keywords: distance; prožitek; estetický objekt; estetická recepce; recipient; distance; experience; aesthetic object; aesthetic reception; recipient