Jednání dopravní veřejnosti - Šubrt, Michal (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je popsat, zkoumat a zhodnotit vztah mezi jednáním účastníků dopravy, tj. sociálními normami a tou částí legislativy v oblasti dopravy, která zakotvuje právní normy jednání dopravní veřejnosti. Dále podat co nejširší přehled o způsobech a účinnosti ovlivňování jednání dopravní veřejnosti, posouzení míry efektivity tohoto působení a vycházet při tom především z praktických příkladů práce s dopravní veřejností v organizacích Jihočeského kraje. Pozornost bude věnována praktickým příkladům procesů záměrného ovlivňování sociální normy směrem k právní normě. Principem je podat námět na hledání optimálních možností zlepšení a současně poukázat na průběh sociální změny.
Behaviour of traffic public