Vnímání koronavirové krize očima studentů středních škol a odborných učilišť - Nováková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá vnímáním koronavirové krize očima studentů středních škol a odborných učilišť v České republice. Cílem práce je zjistit, jak studenti prožívali koronavirovou krizi. Kvalitativní výzkum zahrnuje výpovědi čtyř respondentů s využitím metody polostrukturovaného rozhovoru. Data byla analyzována formou otevřeného kódování textu. V práci jsou vymezeny základní pojmy, které se prolínají s výpověďmi respondentů. Pozornost je věnována duševnímu zdraví a emocím adolescentů v období koronavirové krize. Dále práce popisuje vliv médií, každodenní režim a volný čas studentů společně s distanční výukou. Objevují se i témata přátelství a rodiny. Výzkum nahlíží do životů čtyř mladých lidí v období celosvětové pandemie viru SARS-CoV-2.
Corona crisis through the eyes of high school and vocational school students
Keywords: Koronavirová krize; adolescence; covid-19; pandemie; střední škola; odborné učiliště; Corona crisis; adolescence; covid-19; pandemic; high school; vocational school