Manažerské kompetence ve vybraných podnicích - Šišková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá manažerskými kompetencemi. Cílem této diplomové práce je charakterizovat klíčové manažerské kompetence ve vybraných podnicích na základě studia odborné české a zahraniční literatury a její následné komparace s výsledky dotazníkového šetření. V diplomové práci jsou řešeny i závislosti statistických proměnných (věk, vzdělání a druh společnosti) na jednotlivé kompetence. Výsledky statistického testování umožní v závěru navrhnout vhodné způsoby dalšího rozvoje méně rozvinutých kompetencí pro danou cílovou skupinu.
Managerial competencies in chosen enterprises
Keywords: manažer; management; kompetence; kompetenční model; dovednosti; schopnosti; manager; management; competencies; competency model; skills; abilities