Ekologické aspekty v dopravě - Švejdová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zaměřuje na analýzu pozitivních a negativních vlivů dopravy na životní prostředí a možnosti eliminace negativních vlivů. Jako praktická aplikace jsou představeny ekologické Zelené autobusy na Šumavě.
Ecological aspects of transport
Keywords: doprava; životní prostředí; cestovní ruch; transport; environment; tourism