Hlavní překážky v integračním procesu cizinců ze třetích zemí v České republice - Studie: České Budějovice, Jihočeský kraj - Benešová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zaměřuje na aktuální problematiku současného fenoménu migrace a jejích důsledků pro Českou republiku. Cílem teoretické části práce je nastínit způsoby migrace v České republice od konce druhé světové války až do současnosti, přiblížit legislativní rámec, který upravuje právní pobyt cizinců na území České republice a nabídnout přehled současné integrační politiky a její aplikace. Práce je zaměřená zejména na občany mimo země EU, a to zejména lidí vietnamského nebo ukrajinského původu. Cílem výzkumné části je podrobně prozkoumat výše uvedených národností, jejich integrační mechanismy a životní podmínky v České republice.
The Main Obstacles in the Integration process of The Third-Country Nationals in the Czech Republic - Case study: České Budějovice, South Bohemian Region
Keywords: Migrace; Imigrant; Integrační politika; Cizinci ze třetích zemí; Integrace cizinců; Migration; Immigrant; Integration Policy; Third-Country Nationals; Integration of Foreigners