Problematika životního stylu všeobecných sester v nepřetržitém provozu - Stará, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2017)
Tematickou náplní předložené diplomové práce je problematika životního stylu všeobecných sester, které z hlediska pracovně právního vztahu pracují v pravidelně či nepravidelně plánovaných směnách v různou denní dobu. Povaha takového zaměstnání s sebou přináší omezené možnosti dodržování zdravé životosprávy. Tato skutečnost je právě předmětem zkoumání diplomové práce. První, teoretická část diplomové práce podává teoretický výklad o tom, jak nejlépe dodržovat zásady zdravého životního stylu, jak si nejlépe rozvrhnout stravování, spánek či volný čas a jakými prostředky lze přispět k dobré fyzické i psychické kondici. Druhá, empirická, část pracuje s konkrétními informacemi, získanými prostřednictvím dotazníkového výzkumu a zpracovanými metodou kvantitativní s využitím statistických metod. Diskuze a závěr diplomové práce vyhodnocují dotazníkem získané informace a porovnávají je se zahraničními výzkumy.
Lifestyle issues of nurses in non stop shift operation
Keywords: všeobecná sestra; životní styl; nepřetržitý provoz; stres; výživa; spánek; sebepéče; nurse; lifestyle; continuous trafic; stress; nutrition sleep; self-care