Přínos značky CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY pro vybrané regionální výrobce - Gazárek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce popisuje chování spotřebitelů na trhu, dále se zaobírá značkou jako takovou a poté pojednává o jednotlivých regionálních značkách. Zaměřuje se na soutěž CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY a přínos této soutěže pro vybrané regionální výrobce. V praktické části jsou zpracovány a graficky znázorněny výsledky dotazníkového šetření, kterého se účastnili jihočeští výrobci regionálních potravin. Cílem bylo zjistit, jaký význam má soutěž CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY a případně navrhnout změny, které by do budoucna pomohly tuto soutěž zatraktivnit. V závěru a diskusi je shrnutí výsledků.
Benefits of the brand CHUTNÁ HEZKY. JIHOČESKY for selected regional manufacturers
Keywords: Regionální značky potravin; regionální potraviny; značka; spotřebitel; výrobce; Regional food brands; regional food; brand; consumer; producer