Kvalitativní výzkum: "Jak děti vnímají tělesně modifikované rodiče a dospělé." - Luxíková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Obsahem této bakalářské práce je zjistit, jak děti předškolního věku vnímají osoby s tělesnými modifikacemi. Zaměřuji se v prvé řadě na ty modifikace, se kterými se děti běžně setkávají, tedy na tetování a piercing. V teoretické části uvádím pojmy spojené s tělesnými modifikacemi a aktuální otázky související s nimi, specifika předškolního věku a náhled na sociální vnímání. K praktické části jsem požádala o spolupráci Ondřeje Vlčka, jehož paže a krk jsou pokryté výraznými barevnými tetovážemi, který se mnou strávil jeden den ve školce, při čemž budu sledovat reakce dětí, které se pokusím zaznamenat a následně konfrontovat s jejich odpověďmi ze skupinového rozhovoru.
Qualitative research: "How children perceive parents and adults with body modifications."
Keywords: tělesné modifikace; předškolní dítě; physical modification; preschool child