Analýza nabídky biopotravin ve veřejném stravování - Kocandová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem mé bakalářské práce bylo analyzovat nabídku biopotravin v provozovnách veřejného stravování. Dále pak připravit a provést marketingový výzkum na zjištění nabídky ve veřejném stravování pomocí dotazníkového šetření. Teoretická část byla věnována teorii, čerpala z odborné literatury a jiných dostupných zdrojů. Tato část se zabývala biopotravinami, řešila, co jsou biopotraviny a jak se označují, jejich zpracování, skladování, evidenci a přepravu. Dále byla tato část věnována ekologickému zemědělství, jeho cílům, kontrole a certifikaci produkce. Řešila i otázku společného stravování a v neposlední řadě se zabývala definicí a teorií marketingového výzkumu. V praktické části byl proveden vlastní výzkum, jehož cílem bylo zjistit, zda vybrané provozovny a zařízení veřejného stravování nabízí některé biopotraviny či ne, kterým biopotravinám dávají přednost, s jakou odezvou se u konzumentů setkali, popřípadě z jakého důvodu nezařazují biopotraviny a zda do budoucnosti uvažují zařadit biopotraviny do své nabídky. Výzkum byl proveden v Jihočeském kraji (okolí Českých Budějovic a Třeboně) pomocí dotazníkového šetření, formou ústního a telefonického dotazování na základě nahodilého výběru.
Analysis of the Supply of Biofood in the Community Feeding
Keywords: Biopotravina; marketingový výzkum; veřejné stravování.; Organic food; marketing research; gastronomy.