České loutkářství 20. století - Kyselková, Františka (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce je ve formě teoreticko-praktické. Teoretická část představuje loutku a její jednotlivé druhy. Dále se zabývá vývojem českého loutkářství v průběhu 20. století a zasazuje jej do historického kontextu. Představuje významné spolky, umělce, výtvarníky, režiséry, amatérské i profesionální soubory. Praktická část staví na poznatcích z první části práce a představuje autorskou experimentální tvorbu loutky.
Czech puppetry of the 20th century
Keywords: Loutka; loutkové divadlo; loutkář; Puppet; puppet theatre; puppeteer