Kriminalita mladistvých v Českých Budějovicích v porovnání s kriminalitou mladistvých v okolních obcích. - Špok, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je zjistit aktuální stav kriminality mladistvých v okrese České Budějovice. Při zpracování této práce je využito metody sekundární analýzy dat. Jako zdroje jsou využita statistická data získaná od jihočeské pobočky Českého statistického úřadu a statistická data kriminality POLICIE ČR ? správy Jihočeského kraje. Veškeré zdroje se vztahují k roku 2009. V práci jsou porovnány hodnoty kriminality mladistvých z města České Budějovice s hodnotami obcí v okolí Českých Budějovic.
Juvenile Delinquency in České Budějovice compared with Juvenile Delinquency in the Surrounding Communities
Keywords: Kriminalita; Mladiství; Ochranné opatření; Provinění; Trestní opatření; Trestný čin; Výchovné opatření; Závažnost trestné činnosti; Criminality; juveniles; protective measure; offense; penal measure; crime/offense; educational measure; severity of crime