Léčebné vlastnosti včelích produktů - Bláhová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na léčebné vlastnosti včelích produktů. Utváří souhrnný přehled využití včelích produktů ve farmacii. Popisuje chemické složení a vznik včelích produktů a nemoci zlepšené i vyléčené pomocí apiterapie. Zmiňuje možné kontraindikace včelích produktů.
Medical properties of bee products
Keywords: med; rouskový pyl; mateří kašička; včelí vosk; včelí jed; včelí záření; honey; pollen; royal jelly; beeswax; bee venom; bee radiation