Koncepce atlasu obyvatelstva města na příkladu Českých Budějovic - Šilhavecký, Roman (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout koncepci atlasu obyvatelstva města České Budějovice a zjistit, do jaké míry je možné vytvořit celistvé atlasové dílo. S tím souvisí vyhledávání dostupných relevantních a podrobných dat pro území daného města a pokus o jejich využití k tvorbě vzorového atlasového díla, které by řešilo rozmístění obyvatelstva na území města z hlediska jeho struktury a dalších demografických ukazatelů. Takové atlasové dílo by mělo být jakousi archivací informací o území a mělo by zachycovat rozmístění vybraných jevů v prostoru.
Concept of City Citizen Atlas on the Example of České Budějovice
Keywords: Koncepce; návrh; atlas; obyvatelstvo; město; České Budějovice; Concept; proposal; atlas; population; city; České Budějovice