Mluva v Suchdole nad Lužnicí ve 3 generacích - Kreklová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této dialektologické bakalářské práce bylo zjistit, zda a jaké charakteristické rysy se objevují v běžné mluvě rodilých mluvčích v Suchdole nad Lužnicí. Byl proveden stručný popis jihozápadočeského nářečí, jeho obecné rozdělení a konkrétní charakteristika dané oblasti. V praktické části se bakalantka zaměřila na výzkum místní mluvy v rámci tří generací.
Specific language in region Suchdol nad Lužnicí in three generations
Keywords: nářečí; jihozápadočeské nářečí; Suchdol nad Lužnicí; dialect; south-west bohemia dialect; Suchdol nad Lužnicí