Hamlet na českobudějovickém jevišti - Tesařová, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Ve své diplomové práci se budu zabývat inscenacemi "Hamleta, kralevice dánského", které byly odehrané na jevišti českobudějovického divadla. Neopomenu také různé úpravy tohoto klasického díla. Zaměřím se na různé přístupy ke hře samotné z pohledu režisérů i herců, využité překlady, scénickou stránku her či také na diváckou odezvu představení.
Hamlet on stage in České Budějovice
Keywords: Hamlet; jeviště; českobudějovické divadlo; představení; Hamlet; stage of the theater in České Budějovice; performance