Optimalizace výživy a krmení v chovu dojeného skotu - Šenkypl, Petr (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá studiem faktorů ovlivňujících kvalitu výživy dojnic ve vztahu k produkci mléka. Ve vybraném zemědělském podniku, kde jsou chovány holštýnské dojnice, jsou krmné dávky hodnoceny na základě složení krmných diet a zabezpečení optimální potřeby energie a nutrientů pro produkci mléka. V práci jsou hodnoceny krmné dávky v průběhu sledovaného období a jejich optimalizace, rozbory krmiv a metabolické testy dojnic.
Optimalization of nutrition and feeding in dairy cattle
Keywords: Dojnice; krmiva; krmné dávky; optimalizace; stravitelnost; produkce mléka; složky mléka; Dairy cows; feed; feed rations; optimisation; digestibility; milk production; milk composition.