Zjišťování a posouzení hlukového zatížení při dojení na dojírnách. - Kůrka, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá měřením hlukové zátěže na dojírnách Alfa Laval karuselová HBR, Agromilk Pelhřimov rybinová - trigon a u dojicích robotů Lely Astronaut A3. Při měření bylo zjištěno, že nejlépe z hlediska hlukové zátěže vyšlo měření u dojicích robotů s průjezdem krmicího vozu a nejhůře uvnitř buňky s dojicími roboty.
Detectionand assessment of noise loading during milking at milking shed.
Keywords: Hluk; Pracoviště; Dojnice; Dojírny; Welfare; Objekty skotu; Noise Department; Dairy cows; milking; Welfare; bovine Objects