Variantní řešení IV. Železničního koridoru v oblasti České Budějovice - Ševětín. - Lepičová, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce je zaměřena na posouzení variantního řešení IV. železničního koridoru České Budějovice - Ševětín v problémové oblasti obce Hrdějovice. Shrnuji a hodnotím dostupné informace a jejich zpracování a posouzení v procesu EIA, která nebyla dosud dokončena. Problém jsem posuzovala z několika hledisek - ekologického, estetického, ekonomického a především dle vlivu na obyvatele dotčené oblasti.
Variant solving IV. Railway's corridor in the area České Budějovice - Ševětín.
Keywords: železniční koridor; EIA; Hrdějovice; krajina; Railway`s corridor; EIA; Hrdějovice; landscape