Postavení rezervací a ploch zvýšené ekologické ceny v projektech KPÚ - Douchová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou rezervací a územních systémů ekologické stability v projektech komplexních pozemkových úprav. První část práce obsahuje literární přehled popisující pozemkové úpravy, územní systém ekologické stability a ochranu krajiny. Hlavním cílem druhé části práce je porovnání aktuálního a projektového stavu územního systému ekologické stability ve třech vybraných modelových projektech komplexní pozemkové úpravy. Zvolená území se nacházejí v CHKO Železné hory a zahrnují plochy zvýšené ekologické ceny. Práce obsahuje analýzu cenných krajinných prvků a jejich zahrnutí do projektů pozemkových úprav.
The position of reservations and areas of increased environmental price in the projects of KPÚ
Keywords: pozemkové úpravy; územní systém ekologické stability; ochrana krajiny; chráněná území; landscaping; territorial system of ecological stability; landscape conservation; protected areas