Anorexie dítěte a její dopad na rodinu - Černíková, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá situací rodiny, ve které se objevila psychická nemoc anorexie. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první části této práce jsou popsány teoretické pojmy z psychologie rodiny správné fungování rodiny, vlastnosti rodinného systému, sociálně patologickými jevy, dále anorexie, příčina vzniku, projevy. Tato část práce je zaměřena také na rodinu se zdravotně postiženým dítětem, pro srovnání zda jsou dopady na tuto rodinu stejné nebo rozdílné. Ve druhé části, za pomoci výzkumu, je zjištěno, zda má anorexie špatný dopad na rodinu, na vztahy a na rodinné fungování.
Anorexia of a child and its impact on the family
Keywords: rodina; anorexie; rodinná terapie; rodinné fungování; vztahy v rodině; anorexia; family; family therapy; family functioning; family relationships