Der Protagonist und das Banale.Die Figuren in der Kurzprosa Thomas Bernhrads in Konfrontation mit der Banalität - Andertová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá hledáním banálních situací v krátké próze jmenovitě Prosa, Erzählungen a Der Stimmenimitator rakouského spisovatele Thomase Bernharda. Zobrazuje protagonisty povídek, kteří se dostávají do konfrontace s banalitou a jejich reakce na tyto banální situace. Ukazuje se zde také čtenářovo vnímání těchto situací. Práce obsahuje rozdělení povídek do čtyř skupin, dle formy jejich vyprávění, a následný rozbor těchto čtyř skupin. Zde je snaha ukázat, jaké banální situace se v díle objevují a ukázat jejich hlubší význam.
The Characters in Thomas Bernhards Stories in Confrontation with Banalities